Fysiotherapie

Een fysiotherapeut adviseert, begeleidt of behandelt bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld.

 

De klachten waarmee patiënten bij de fysiotherapeut komen zijn zeer uiteenlopend: pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en beperkingen in de beweging. De aandoeningen kunnen bijvoorbeeld zijn ontstaan tijdens het sporten, het uitoefenen van werkzaamheden, door overbelasting of door veroudering.

 

 

Binnen de fysiotherapie bestaan verschillende specialisaties. Dit zijn fysiotherapeuten, die zich na hun opleiding fysiotherapie verder geschoold hebben in een bepaalde richting. Zoals kinderfysiotherapie, manuele therapie, oedeemtherapie en sportfysiotherapie.

Als u voor de eerste keer bij ons komt, nemen we de tijd om een onderzoek uit te voeren aan de hand van een vraaggesprek en in aansluiting daarop een lichamelijk onderzoek.

Hieruit volgt een diagnose, waarop wij ons behandelplan zullen afstemmen. De behandeling is meestal individueel, maar kan in overleg ook in groepsverband plaatsvinden.

Het behandelplan kan bestaan uit verschillende behandelvormen. Dit kan zijn oefentherapie, massage, manuele technieken of revalidatietrajecten.