Haptotherapie

Haptotherapie komt voort uit de haptonomie en houdt zich bezig met de ontwikkeling van het gevoelsleven en in ruimere zin met gevoelsmatige wisselwerking tussen mensen.
Haptotherapie geeft inzicht in je menselijk bestaan; over hoe je in het leven staat en hoe je je hebt ontwikkeld. Uit ervaring weten we dat mensen in therapie komen als ze het gevoel hebben er zelf niet meer uit te komen. We horen vaak van mensen dat ze het allemaal wel lijken te weten, maar dat ‘het niet zo voelt', of dat het toch niet lukt er iets aan te doen.
Geraakt worden door woorden, ervaringen of de aanraking zelf, zet aan tot bewegen. Een beweging van binnenuit, vanuit je gevoel. In de haptotherapie willen we je laten voelen dat je mag zijn die je bent en dat dat goed is. Vanuit die positieve beleving ontstaat veiligheid en vertrouwen. Vanuit die veiligheid kun je ontdekken hoe je in het leven staat, hoe je je hebt ontwikkeld en wat je nodig hebt.
Tijdens de therapie wordt aan den lijve voelbaar gemaakt wat je mogelijkheden zijn en hoe je die kunt gebruiken. De aanraking neemt daarbij een centrale plaats in, omdat het de meest directe vorm van communicatie is. Door aanraking wordt veel duidelijk over jezelf, vooral wanneer woorden tekort schieten of alles al gezegd is.
Aanraken is iets natuurlijks en komt in het dagelijks leven veel voor. Juist als je problemen hebt heb je behoefte aan contact met de ander. Een contact waarin je je bevestigd kan voelen, waar aandacht is voor bijvoorbeeld ‘oude pijn' en waaraan je kunt groeien in je dagelijks leven en relaties.
Mocht u na het lezen van dit korte stukje nog vragen hebben dan wil ik die graag voor u proberen te beantwoorden. U kunt mij bereiken via het telefoonnummer van de praktijk.