workshop schrijftraining op scholen

Workshop schrijven

Schrijven is een belangrijk communicatiemiddel dat noodzakelijk is om te kunnen participeren in het hedendaagse onderwijs. Maar is het nog wel zo belangrijk in dit digitale tijdperk met tablets, laptops en telefoons?

Het multimodale proces van schrijven vraagt samenwerking van verschillende hersengebieden en fijn motorische vaardigheden. Het is een belangrijke activiteit op school. Vanaf groep 1-2 waar 20% van de tijd bestaat uit pen en papier taken loopt dit richting de bovenbouw op tot 60%.

Voor leerkrachten blijkt het een moeilijk proces om het schrijfonderwijs goed af te stemmen op het individuele kind. Facetten als pengreep, pensturing, schrijfrijpheid en verbonden schrijven moeten geanalyseerd en verbeterd worden.

Om de kennis op dit gebied bij leerkrachten te vergroten en ze te ondersteunen in het proces van signalering en beoordeling heeft Praktijk Den Hoogen een interactieve workshop Schrijven ontwikkeld.

In deze workshop komt aan bod:

> Theorie schrijven (belang van schrijven, schrijven versus typen)

> Schrijfmoeilijkheden (signaleren, beoordelen)

> Wat kun je als leerkracht doen?

> Wat doet een kinderfysiotherapeut?

Voor meer informatie neem contact op met: Janneke van Hees-Nooijen, kinderfysiotherapeut MT 0486-475553 of info@denhoogenreek.nl