Vergoeding fysiotherapie en haptotherapie

Voor fysiotherapie geldt dat wij ieder jaar contracten afsluiten met alle zorgverzekeraars. Hiervoor moeten wij aan vele kwaliteitseisen voldoen en ieder jaar worden wij daarop getoetst.

U heeft hiervan profijt, omdat wij uw declaratie rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen indienen. Voor verdere informatie m.b.t. vergoedingen/betalingsvoorwaarden zie kopje "fysiotherapie".

 

Voor haptotherapie geldt, dat u de factuur thuisgestuurd krijgt en deze zelf kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel u vergoed kriijgt. De haptotherapie voldoet aan alle kwaliteitseisen, zodat het door uw zorgverzekeraar erkend wordt.

 

Zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies en aanvullende pakketten voor 2019 bekendgemaakt. De kans bestaat dat er iets verandert aan het aantal fysiotherapiebehandelingen dat uw zorgverzekeraar vergoedt. Er kunnen in 2019 meer, maar ook juist minder behandelingen vergoed worden. Het is verstandig om dit op tijd te controleren.

Overzicht vergoedingen per zorgverzekeraar

Heeft u een aandoening die op de chronische lijst van de Rijksoverheid staat? Dan wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed, maar wel pas vanaf de 21ste behandeling. Houd er ook rekening mee dat het dan onder uw eigen risico van 385 euro valt. 

In andere gevallen wordt fysiotherapie alleen vanuit een aanvullende verzekering vergoed. Wat er per aanvullende verzekering vergoed wordt in 2019, kunt u bekijken in dit overzicht van Independer.

Een beperkt aantal zorgverzekeraars vergoedt fysiotherapie onbeperkt. Het aanbod polissen met een onbeperkte dekking voor fysiotherapie neemt af. Nog maar 5 van de 40 zorgverzekeraars bieden in 2019 een aanvullende verzekering aan met een onbeperkte vergoeding voor fysiotherapie. Dat zijn er twee minder dan vorig jaar.

Independer heeft ook van alle fysiotherapeuten een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars. Door hier uw postcode in te vullen, kunt u onze praktijk opzoeken en controleren of uw zorgverzekeraar een contract met ons heeft afgesloten. De informatie wordt eind november geüpdatet voor 2019.

Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met ons? Goed om te weten dat u dan alsnog het grootste deel vergoed krijgt. Meestal ligt dat tussen de 65 en 75%.